Információk

Hogyan működik az élő-online oktatás?

A grafikus tanfolyamok tematikája úgy lett megalkotva, hogy élő-online tanórák formájában elsajátíthatóak legyenek. Az élő-online tanórák mellett kidolgozott otthoni felkészülést támogató gyakrolati anyagokat kapnak a hallgatók, amelyeket élőben-online a tanárokkal egyeztetni tudnak. Ezek miatt a grafikai képzések önállóan elsajátítandó része rugalmas időbeosztásban lehetséges, ahogy a hallgatónak megfelel saját időbeosztásához igazodva. A tanórákat videóra vesszük és minden tanórát vissza tudnak nézni a hallgatók, így biztosított, hogy a grafikai képzések során semmilyen tananyagról nem maradsz le, még akkor sem, ha egy-egy alkalmon nem tudsz részt venni. A megengedett hiányzás a képzési órák max. 30%-a, így ezt átlépni nem lehet. Az élő-online képzések egy jól ismert online meeting platformon történnek, melyet az Intézmény biztosít, így ennek használata a hallgatóknak ingyenes.

Mire lesz szükséged, hogy részt tudj venni az élő-online órákon?

Szükséged lesz egy számítógépre és internetkapcsolatra, valamint az általunk használt online meeting platform telepítésére a számítógépedre. Webkamerára akkor van csak szükséged, ha szeretnéd, hogy az oktató illetve a többi résztvevő lásson, ez nem kötelező!

A képzés kezdete előtt minden résztevő kap egy lépésről-lépésre segédletet a csatlakozáshoz, amely egyébként 2 percnél többet biztosan nem vesz igénybe. A képzés kezdőalkalma előtt tartunk egy próbát előző nap, hogy megbizonyosodjunk, mindenkinél rendben van-e minden. Közben online és telefonon is elérhetőek vagyunk, mindenkinek segíteni fogunk!

Minden képzési időpont előtt a hallgatók kapnak egy meghívót az élő-online oktatásra e-mailben.

Az oktatáshoz csatlakozás után előben látod majd az oktatót, illetve annak a képernyőjét és élőben hallgatod az oktatást. A képzés interaktív, így bármikor kérdezhetsz az oktatótól, sőt kérjük, hogy vegyetek részt bátran aktívan az órákon.

Hogyan kapom meg a szükséges tananyagokat, videókat?

A tananyagokat is e-mailben kapjátok meg az élő-online oktatás haladási tempója szerint, valamint folyamatos hozzáférést biztosítunk a tanórák felvett videóanyagaihoz is az adott képzési napot követő 1-2 napon belül.

Információk az új szakképesítések vizsgáiról

Az államilag elismert szakképesítések tantárgyaiból (moduljaiból) külön vizsgákat kell tenni, melyek szintén online történnek. Elméleti tantárgyak esetében online teszt formájában, gyakorlati tantárgyak esetében előre elküldött feladatot kell megoldani és visszaküldeni számunkra értékelésre.

Az államilag elismert szakképesítések megszerzéséhez egy független vizsgaközpontba kell majd jelentkezni, amelyről bővebb tájékoztatást a tanórákon kaptok a képzés végéhez közeledve. A Grafikus Akadémián a szakképesítések moduljaiból tett vizsgák sikeres teljesítése után állítunk ki tanúsítványt, amely szükséges a független vizsgaközponti jelentkezéshez, amelynek teljesítése után kapjátok meg az államilag elismert bizonyítványt. Ez az új szakképesítési rendszer szabályzata.