Művészeti grafikus
tanfolyam

428 000 Ft

|

35 700 Ft / hó

|

1 év

Legkorábbi indulás: 2024.06.20.-től (Kedd, Csütörtök 9:00-12:30-ig)

ÉLŐ-ONLINE

Jelentkezem

Megszerezhető képesítés: Képző- és iparművészeti munkatárs - Művészeti grafikus

Szakmakód: 02134006

Felnőttképzési engedélyszám: E/2022/000012

Iskolai előképzettség: Érettségi bizonyítvány, szakmai alkalmasság felmérése (online kérdőív)

Diákhitel: nem igényelhető

 

Mire leszel képes a Művészeti grafikus tanfolyam elvégézése után?


Az új Művészeti grafikus tanfolyam a régi Grafikus OKJ tanfolyam utódja. Államilag elismert szakképesítés. Művészeti grafikus tanfolyam elvégzése után lehetőséged lesz független szakmai vizsgát tenni és Képző- és iparművészeti munkatárs - Művészeti grafikus szakképesítést szerezni. Ez a képzés neked való, ha szeretnéd megtanulni a grafikus szakmát gyakorló szakemberektől. A Művészeti grafikus tanfolyamon komoly mélységben fogod megismerni a Photoshop, Illustrator, InDesign és Acrobat programokat. Betekintést nyersz a művészettörténetbe, a tervezésbe és ábrázolásba. A képzés végére képes leszel elkészíteni egy komplett grafikai arculatot, megtervezni bármilyen kiadványt, plakátot, weboldalt vagy grafikus mobilfelületet. Profi leszel a logótervezésben, webdesignban, grafikus hirdetések tervezésében. Komplex művészeti szemléletet kapsz és gyakorlati tapasztalatot is, hiszen a képzés során folyamatosan gyakorlati oktatás zajlik, akár élő projetek formájában is.
 

Hogyan működik az élő-online Művészeti grafikus képzés?


A Művészeti grafikus tanfolyam tematikája úgy lett megalkotva, hogy élő-online tanórák formájában elsajátítható legyen. Az élő-online tanórák mellett kidolgozott otthoni felkészülést támogató gyakrolati anyagokat kapnak a hallgatók, amelyeket élőben-online a tanárokkal egyeztetni tudnak. Ezek miatt a Művészeti grafikus képzés önállóan elsajátítandó része rugalmas időbeosztásban lehetséges, ahogy a hallgatónak megfelel saját időbeosztásához igazodva. A tanórákat videóra vesszük és minden tanórát vissza tudnak nézni a hallgatók, így biztosított, hogy az 1 éves Művészeti grafikus képzés során semmilyen tananyagról nem maradsz le, még akkor sem, ha egy-egy alkalmon nem tudsz részt venni. A megengedett hiányzás a képzési órák max. 30%-a, így ezt átlépni nem lehet.


Mit fogsz tanulni a Művészeti grafikus tanfolyamon?

A Művészeti grafikus tanfolyam tantárgyai:

  • Művészetelmélet és ábrázolás

A tantárgy célja, hogy a modul elvégzése során a hallgató átfogó képet kapjon az egyetemes és a magyar művészettörténet korszakairól és annak híresebb alkotásairól. Az egyes korszakokban alkotó művészeket a hallgató ismertetni tudja és ha szükséges kategóriákba sorolni alkotásaik alapján. 
Képes legyen elkészíteni a szakmai munkájához szükséges illusztrációkat és kapcsolható mintázatokat. A tantárgy elsajátítása után tisztában legyen a színek elméletével, a színeket innentől munkája során tudatosan használja.
További cél, hogy a hallgató tájékozott legyen a kortárs művészek alkotótevékenységében mind nemzetközi mind magyar viszonylatban.

  • Tervezés és technológia

A tantárgy elvégzése után a hallgató képes önállóan felmérni a tervező feladatokhoz szükséges előkészületeket. Ismer olyan oldalakat és szakirodalmakat, amik előrevihetik és színvonalasabbá tehetik saját munkáját. Tisztában van a tevezőgrafikai munkákhoz szükséges anyaggyűjtés platformjaival, ezeket pedig tudatosan saját munkájának segítésére használja.

  • Szakmai kommunikáció

A hallgató képes lesz a megrendelőkkel való megfelelő kommunikációra, a gördülékeny tervezési munka érdekében. Képes lesz saját munkáját rendszerezni és szakmai portfólió keretein belül prezentálni, szakavatott és laikus közönség számára egyaránt. A tantárgy teljesítése után a hallgató nem csak önállóan, de csoportban is könnyedén képes grafikai feladatok előkészítésére. A tervezési folyamat felosztására, a kreatív ötletek összefűzésére majd a végső megvalósításra.

  • Grafikai elmélet és gyakorlat

A tantárgy teljesítését követően a hallgató képes lesz önálló tervezőgrafikai munkák teljeskörű megvalósítására. Önállóan kiválasztja az adott munkához szükséges platformot és készség szinten használja a pixel- vektorgrafikus programokat és webfejlesztő felületeket.
Képes lesz a megfelelő betűhasználatra és tördelés elkészítésére, a tipográfia elméleti tudásának a gyakorlati használatával. Ennek köszönhetően esztétikus, grafikai szempontból megfelelő kreatív terveket és munkákat készíteni.
Elsajátítja a szakmához kapcsolható elméleti ismereteket az írás kialakulásától a kereskedelmi- és kortárs grafika megjelenéséig. Ezeket az ismereteket a munkájában gyakorlatban is használni képes így a kész alkotás színvonalát emelni tudja.

  • Adobe Photoshop és mesterséges intelligencia vezérelt képalkotás (AI)

A Hallgató átfogó képet kap a mesterséges intelligencia segítségével generálható képekről és azok felhasználási módjairól.
Ismerni és használni tudja a különböző stílusokat, pontosan definiálhatja a legenerálandó kép tartalmát, megjelenését és arányait.
Felismeri a törvényszerűségeket, önállóan hoz létre a mesterséges intelligencia segítségével képeket.
Képes a kompozíciót és technikát tudatosan kiválasztani és alkalmazni, a különböző ábrázolásmódokat (realisztikus ábrázolás, stilizálás, redukció, absztrakció) alkalmazni.

Kedvezményeink

Kismamáknak 10.000 Ft kedvezmény (igazolása a gyermek születési anyakönyvi kivonatával történik)

Munkanélkülieknek 10.000 Ft kedvezmény (igazolása a munkaügyi központ igazolásával történik)

INDULÓ MŰVÉSZETI GRAFIKUS TANFOLYAM KÉPZÉSEK

Válaszd ki a neked megfelelő kezdési időpontot!

2024.06.20.

ÉLŐ-ONLINE

1 év

Kedd, Csütörtök 9:00-12:30-ig

428 000 Ft


35 700 Ft.-/hó